Uložit Uloženo

Procestujte svět jediným dnem v Zoo Lešná ve Zlíně

Areál zlínské zoo se rozprostírá v historickém lešenském parku, ve kterém roste množství dřevin a okrasných bylin. Seznámíte se zde se zástupci zvířat 4 kontinentů (Afriky, Asie, Austrálie a Jižní Ameriky), úžasná je tropická hala i zátoka rejnoků. Mezi víc než 200 druhy zvěře jsou velkými lákadly rejnoci, ptáci kivi, sloni afričtí nebo nosorožci. Zvláštností zoo je také přímý vstup návštěvníků do expozice pštrosů emu a klokanů. 

Věděli jste, že… Zoo Lešná Zlín je jedním z nejnavštěvovanějších míst na Moravě? A není se čemu divit – nadšení návštěvníci se tu totiž setkají s krásnými exotickými zvířecími druhy napříč kontinenty. Spatříte slona afrického, hyenu skvrnitou i trio nosorožců tuponosých. Těšte se i na vzácné gibony stříbrné nebo rozkošné pandy červené. Každý den se vás navíc očekávají obyvatelé Zátoky rejnoků, které můžete dokonce pohladit nebo nakrmit.

Dobré vědět: Pejska (a jiného domácího mazla) tentokrát zanechte u babi na chalupě. Vstup tu má zakázaný.

Zábava pro malé návštěvníky

Děti posaďte na zoo vláček nebo s nimi zajděte do australského dětského koutku. Tam na ně čekají nejrůznější dřevěné hrací prvky, jako jsou hrady, houpačky, klouzačky a také australská vodní pumpa. Mohou se tu projet na poníkovi nebo zkusit rýžovat zlato. V areálu zoo najdete i lanový labyrint a archeologické naleziště, kde mohou děti pátrat po stopách dinosaurů.

Otevírací doba a vstupné

Otevírací doba Zoo Lešná potěší každého milovníka zvířat. Zlínská zoo má totiž otevřeno celoročně, a to i během státních svátků (dokonce i během Štědrého dne nebo Nového roku!).

Vstupné můžete zaplatit na místě kartou i hotově (pokud nejste dítě do 3 let, které má vstup zdarma). A pokud se chcete vyhnout frontám, pořiďte si vstupenky v pohodlí domova online. Pro děti od 3 do 12,99 let a seniory mají vstupenku za zvýhodněnou cenu. 

Lajk od maminky Mileny

Zoo ve Zlíně je pro nás jednou z nejhezčích v ČR. Kromě krásných zvířat a upravených výběhů nabízí i útulná tematicky zpracovaná zákoutí, krmení rejnoků a mnoho dalšího. Právě rejnoci se nám líbili opravdu moc. Můžete je buď jen pozorovat nebo si zakoupit krmení a nechat se polechtat jejich roztomilou tlamičkou. Naše děti jsou tady schopné strávit hodinu.

Krásný je i výběh pro slony nebo třeba lvy. Hodně zblízka uvidíte i žirafy, ty miluje náš tříletý Filípek. Dcerku nadchl průchozí výběh s klokany a dalšími zvířaty, pokud se budete chovat hodně tiše, přijdou k vám na vzdálenost natažené ruky. V zahradě se děti vyřádí na několika pěkných hřištích.

Nahoru